Hungrig - Crystal Renn

Jag läser en bok som heter Hungrig och är skriven av Crystal Renn. Måste verkligen säga att den är läsvärd. Man får sig en rejäl tankeställare av att läsa den.
Den handlar i alla fall om Crystals liv och allt som hon har gått igenom för att komma dit hon är idag. Alla år av svält för att nå idealvikten. Hur hon utvecklade anorexia. Samt mycket intressant information om modebranschen som man kanske inte i första hand tänker på när man ligger hemma och läser modetidningar. 
 
Innan hade jag aldrig hört talas om henne och visste inte vem hon var, men måste dock säga hur mycket jag beundrar henne och hennes nuvarande syn på livet. Hon är vad jag vill kalla en riktig fighter!
 Jag var tvungen att dela med mig lite av boken, en del som verkligen fick mig att öppna ögonen för modeindustrin:
 

" 2006 drabbades branschen av sin stora kris. Inom loppet av några månader dog modell efter modell i sin strävan att uppnå idealvikten. En tjugotvååring modell från Uruguay som hette Luisel Ramos avled efter att ha levt på enbart grönsallad och Diet Coke i flera veckor. Den tjugoettåriga brasilianskan Ana Carolina Reston dog i sviterna av en njursjukdom beroende på självsvält och hetsätning - hon var en och sjuttioåtta lång och vägde knappt fyrtio kilo. Sedan dog Restons syster. Eliana Reston, också modell, i en hjärtattack, troligvis som följd av undernäring. Den israeliska modellen Hila Elmalich dog också av en hjärtattack, hon vägde mindre än trettio - en genomsnittlig sjuårings vikt. Det blev en väldig uppståndelse. Tidningar, tidsskrifter och webbsidor började anklaga modeindustrin. Och modeindustrin svarade med en bukett ansiktsräddande uttalanden. 

 

CFDA (Council of Fashion Designers of America) rekommenderade att modellerna skulle vara över sexton och förordade en begränsning av arbetstiden. Spanien förbjud modeller som vägde under femtiofem kilo att delta i Madrids stora modevecka. Israel var först ut med en lagstiftning för yrkesverksamma modeller: bara kvinnor med ett BMI på 19 eller över fick anlitas av agenturer. 

Detta var 2004 då den senaste trenden med hypersmala modeller ännu inte hade nått sin kultur. Och så får man komma ihåg att Israels modeindstri är ungefär lika viktig för modet som Milwaukees filmfestival är för filmen. 

 

Associazione Servizi Moda, den organisation som representerar Italiens främsta modeargenturer, meddelsade att alla modeller som gick på catwalken mpste kunna förete läkarintyg på att de var vid god hälsa. Italien förbjöd modeller under sexton och uppmanade modeskaparna att använda större modeller. Letizia Moratti, borgmästare i Milano, tillade att hon skulle se till att Italien fick en lag som den spanska om modeföretagen inte slutade använda modeller som såg sjuka ut. 

 

 Modellerna började tävla i ätstörningar. Coco Rocha gick ner fem kilo medan hon jobbade i Singapore. Då var hon femton. ”Jag glömmer aldrig rådet jag fick av folk i industrin när de såg min nya kropp”, berättade hon några år senare för Associated Press. ”De sa: Du måste banta. Looken i år är anorexia. Vi vill inte att du ska vara anorektisk, men vi vill att du ska se ut som om du hade anorexia.”

 

 





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo